onsdag 29 september 2010

Maileg nissar


Solen skiner och det är frost på marken

Ljuvligt!

Jag kan inte låta bli att lockas mer och mer av julen. Det verkar inte bara vara jag iaf, flera som jag kikar in till har samma längtan och planeringarna går i fullt.

Det blev att jag kikade igenom lite bilder från förra julen och jag ÄLSKAR verkligen dessa Maileg nissar




Alla mina nissar är köpta hos Villa Vanilj här i stan. Jag passade på att köpa den på utförsäljningen då den X-tra stora kostar närmare tusenlappen annars och är den största av alla Maileg figurer. Spirean och kulan i silver kommer från SIA.

Hon brukar få sitta bredvid granen och det blir nog även så i år skulle jag tro.

Nu är en hemlighet klar och jag kan avslöja den. Min underbara man har fått ett nytt jobb efter tester och läkarundersökning. Han slipper numera pendla några mil varje dag och kan istället cykla några minuter till jobbet. GLAD!!!

Detta gör det mycket lättare för oss i framtiden och att gå från 06:00-16:45 till 06:45-15:45 är mycket det.

Nu får jag laga en godare middag ikväll för att fira...



måndag 27 september 2010

Jul tavlor


God kväll i stugorna

Det var faktiskt ganska mysigt när jag drog upp rullgardinerna imorse och såg frosten på muminhus taket. Det är ett första tecken på att vi går mot vintern för mig.

Jag fortsatte med lite vinter och jultema. Det blev några jul tavlor idag






Jag har lagt ut några på Tradera som jag tänkte auktionera ut lite billigare. Skynda in och fynda om ni är intresserade. Vissa har fått ett rött sidenband med texten GOD JUL som dekoration (går lätt att ta bort om man inte vill ha det). Det finns även tavlor ute som inte har jultema


Jag kommer att göra fler men eftersom de är handgjorda av mig så kommer ingen vara lik den andra. Så det är först till kvarn som gäller.


Jag har även fyllt på med några nya tavlor hos Maggan på Ismyra loppis, då några såldes fort.

Nu ska jag ta och krypa ner i en renbäddad säng. Det finns inget skönare!

lördag 25 september 2010

Mera ljus


God morgon underbara Lördag


Finns det något bättre än att kliva upp ensam och tända en massa ljus och bara läsa morgontidningen i lugn och ro?

Svaret är nej för mig. Det är en bra start på en dag...









Buren kommer från Furutorp i Rättvik. "Tro på drömmar" från Ylva Skarps poesiträd. Tavlan i bakgrunden med budskap gör jag själv, finns att beställa för de som är intresserad.

Tycker att min tavla gör sig perfekt idag...

Bakom molnen är himlen blå

Nu ska jag börja att göra jultavlor. Det är konstigt men det är bara att inse att första advent är bara två månader bort.

fredag 24 september 2010

Ljuskällor




Hej på er!


Oj, det var länge sen nu. Det känns som om det blev en liten bloggpaus bland alla saker som har hänt.


Nu är jag tillbaka och vissa beslut är tagna och andra inte. Det är jobbigt när det inte går som man själv vill alla gånger.


Tänkte på alla olika ljuskällor som vi har hemma. Jag tycker att det är så svårt med lampor så det blir för det mesta en massa tända ljus istället.


Men några lampor har vi och de har fått lampkjolar för att se lite bättre ut.




måndag 13 september 2010

VINNARNA



Ursäkta förseningen men det var otroligt många som ville vara med i utlottningen av tavlorna.


Vinnarna är nu äntligen dragna och det blev....



Första vinst till Lina (lina_goransson86@hotmail.com). Du får välja tavla först.


Andra pris går till Maria (maria_nolemo@gmail.com) Du får den andra tavlan.



Jag har skickat mail till er men det verkar vara problem med en av mailadresserna. Hör av er till mig


GRATTIS till er och TACK till er alla andra som ville vara med och tävla

fredag 10 september 2010

Blossa 2010 i guldförpackning

Nu har jag fått veta vilken som är årets smak. Jag älskar glögg men helst alkoholfri. Men ibland överraskar Blossa och det är nästan ett måste att prova varje år. Blossas glögg 2010 i guldförpackning

För åttonde året i rad släpps Blossa Årgångsglögg. I år har bloggen fått smak av saffran, konjak och en gnutta pomerans. Som vanligt är det BVD som formgivit flaskan och tanken bakom den guldfärgade flaskan förklarar Susanna Nygren Barrett, Creative Director på BVD så här ”En årgångsglögg för ett nytt decennium är en anledning att fira lite extra. Vi ville göra en riktigt festlig flaska och det romerska krysset kändes som en värdig symbol för 10-talets första årgångsglögg”.


F o m idag kan den förhandsbokas på "gröna skylten" Jag kommer iaf att smaka den, saffran är en liten favorit hos mig. När jag rensade skafferiet häromdagen så upptäckte jag att jag har fyra påsar saffran kvar. Det kan vara bra när man inte vet vad priset på saffran kommer att ligga på i år. Förra året var det hudlöst och jag tippar på att det är lika i år igen.

onsdag 8 september 2010

Lingonris & Vinst


Pysseltagen idag igen


Det blev en vända till skogen för att plocka lite lingonris till mitt hjärta...












Jag knöt ett vitt spetsband upptill för att ha något att hänga det i. Hjärtat hängde jag sedan i köket mot det gamla fönstret.

Jag älskar såna här fina pysselsaker som håller sig ända tills nästa år. Över advent och julen med.

Jag längtar så otroligt tills jag får börja pynta till advent. Ni vet väl att första advent är 28 november i år. Så det blir lite tidigare.

Ingen blir gladare än jag när den infaller redan i november.

Jag har redan bestämt mig för årets jultema i färger. Men jag väntar med att berätta det än. Jag tror att det är många som inte vill tänka på julen än.


Men jag ska berätta vad jag vann från Anna Inreder. Ni kommer väl ihåg den hemliga vinsten.

Den kom iaf i postlådan idag och det var...





Dadel Balsamkräm från Gourmet trend i en underbar liten kanna.

En blandning av dadelkräm och Balsamico Bianco di Modena. Den exotiska smaken och krämiga konsistensen gör att den här produkten har en säregen smak. Från Israel.
Används till carpaccio, grillat kött, fisk, (pensla på lax) eller fågel, det asiatiska köket, sushi, gröna sallader, ost (getost, camenbert), fruktsallader och glass. Gott till grillade ananasskivor. Låt fantasin flöda fritt.
Gott!
Vi som använder jättemycket balsamico annars och det är supergod smaksättning till det mesta. Den passar oss utmärkt. Tack snälla!



Vill också passa på att berätta en liten hemlis. Maken fick ett glädjande besked idag. Det är dock inte klart till 100% utan det återstår en liten detalj kvar. Men när det är 100% klart ska jag berätta för er

Kul att det händer något positivt när vinden annars har legat på det andra hållet ett tag nu


Kram på er

tisdag 7 september 2010

Surt sa räven...


... om rönnbären


Visar er idag mitt pysselarbete i solen igår. Ska nog ut och göra några fler så jag har i jul också...

Tycker att de passar lika bra i höst som till julen











Ja, inte direkt något konstnärligt handarbete direkt men det får mig att tänka på annat.


Stor KRAM till er som har sänt en kram, tanke och värmande ord till mig. Jätteglad blir jag! Jag går in och läser era bloggar dagligen, men oftast räcker inte energin till att kommentera alla gånger...

TACK!

lördag 4 september 2010

När det inte blir som man tänkt sig

Hej kära ni!


Några bilder från köket blir det idag...

Hösten är här nu... på riktigt


Mandelkvarn inropad på auktion för några kronor


Gjutjärnsunderlägget är ett loppisfynd


Glasflaskor från vår gård i Jämtland


Kloka ord från Ylva Skarp & pappers rullar från Madame Nyberg


När motgångarna börjar ta fart verkar det som om allt följer med. Det är mig det har drabbat nu tror jag och det är jobbigt att vänta på vad framtiden utvisar. Jag vill veta nu för att kunna gå vidare. Bloggandet kommer troligen att bli lidande ett tag framöver så vi får se vad som händer sen. Jag hoppas.... tror ..... och vill.... Jag ger inte upp...

fredag 3 september 2010

Millennium triologin runt knutarna


Händer mycket nu


Nu ska tydligen inspelningarna av den amerikanska Millennium triologins första film "män som hatar kvinnor" snart börja spelas in. Och inte på vilken plats som helst utan endast ca en mil från oss. Det är väldigt mycket hemlighetsmakeri och insynsskydd som satts upp.
Tänk att världens bästa film ska spelas in just här!!!







Statister har provspelat och det har sökts bygglov. De har även byggt en preliminär livsmedelsbutik vid kyrkan och så har en familj fått måla om sin stora villa vid vattnet från gult till grått. Ägaren ska sen måla tillbaka till gult nästa sommar (jag tyckte det blev så fint i grått)

Det är roligt när det händer grejer. Så här skrev de stora tidningarna igår när nyheten bekräftades:


Glöm Trollhättan. Bollnäs är Sveriges nya filmmetropol. Snart börjar inspelningen av amerikanska versionen av Stieg Larssons succéroman "Män som hatar kvinnor".

Hollywood-stjärnorna Daniel Craig och Rooney Mara. Den Oscarsnominerade regissören David Fincher. Alla är de på väg till Hälsingland.

Det har spekulerats i var den amerikanska versionen av Stieg Larssons storsäljare "Män som hatar kvinnor" ska spelas in. TT Spektra kan nu avslöja att det amerikanska filmteamet kommer till Sverige under hösten. Region Gävleborg ska i nästa vecka diskutera hur de ska möta anstormningen från Hollywood.

- Eftersom det nu är officiellt att det blir av kallar de till möte för att se hur vi bäst kan ta emot filmteamet, säger Hanna Krantz, filmkonsulent på Film Gävleborg.

Delar av "Män som hatar kvinnor" kommer även att filmas i Stockholm.


I Segersta söder om Bollnäs har producenterna hittat den bro som är central för intrigen i Stieg Larssons första Millennium-roman. Platsen är så viktig att regissören David Fincher rätt och slätt bygger hus, båthus och bryggor bredvid bron för att få rätt miljö till filmen.

- Politikerna fattar beslut på tisdag, men jag skulle bli väldigt förvånad om det blev ett nej, säger Lars-Erik Westerberg som arbetar med bygglov i Bollnäs kommun.

Enligt honom börjar filminspelningen i Hälsingland mot slutet av september. Då ska den del av bokens handling som utspelar sig på 1960-talet filmas. I november kommer Hollywoodstjärnorna tillbaka för att filma nutida scener.




Scenen som det ryktas om ska spelas in på bron är den där en olycka sker med en tankbil och Harriet Vanger försviner spårlöst. Om man tittar på årtalen när de ska filma så stämmer detta bra.

Man kanske ska ligga i buskarna och kika lite när det väl gäller:))

onsdag 1 september 2010

Det ekar verkligen



Vågar knappt berätta...

men jag har vunnit igen



Dessa superfina textil tabletter och servetter från Nyblom & Kollén har jag vunnit hos Sunnanvind. Jag fick välja mellan blå och grå. Det blev 4 st Åsa grå servett med brodyr och 4 st Nilla grå tablett med vacker hålsöm.

Jag blev så GLAD över vinsten och det kommer att bli jättefint på mitt loppisfynd... det gamla bordet.

Jag har sån tur nu eller så är jag kanske värd det efter all otur med allt annat. Det kanske finns en mening med allt ändå


Vanilj bollar med pärlis



Solen skiner på himlen blå!

Idag är det ett uteväder. Ska försöka att plocka bort lite sommar även ute.

Var tvungen att göra en mix med mina vaniljbollar med pärlis, sötsuget är enormt ibland.










200g margarin
1,75dl socker
3 msk vaniljsocker
6-7dl havregryn

rulla i pärlsocker, kokos eller strössel

Roligt att blanda vaniljbollar och chokladbollar på ett fat till barnkalaset kanske.


Igår vann jag i utlottningen hos Anna inreder, tjoho!!!! Det är en hemlig vinst som kommer på posten. Ledtråden lyder:

Den används till matlagning och finns i 4 smaker o görs på Östelen. En sak jag inte klarar mig utan!!!


Vad tror ni att det är?