onsdag 26 mars 2014

Hoho, finns det några snälla ugglor

Hej på er!

Behöver nog inte säga att vi gillar ugglor här hemma va?
Kom på mig själv häromdagen när vi städade i Tyras rum att det fanns massor med ugglor i alla dess former. 
Några ugglor ska få flytta in i lillesyskonets rum sen, Tyra ska få en omvandling i sitt rum till hösten. Hon har vuxit och behöver andra saker och då måste man ta bort lite också. 


Tavlor från Barntavlor.se

Klossar från Pumkin

 Pappersugglor som jag klippt och klistrat själv

 Ugglor i tyg har en kompis vän sytt till mig

 Vanliga vykort

Virkade ugglor som jag har virkat

Vilket härligt väder vi har denna vecka. SOL och klarblå himmel vaknar vi till varje dag. Det är väl på tiden att vi får lite finväder också så att all snö försvinner. Man blir så avis på de ner i landet, men nu är det vår även här. Läste att flera av er hade snöstorm idag, trök. Nä, här hemma bättrar vi på brännan och bygger på fräknarna nu om dagarna. 
Räknar ner gör vi också. V 38 står det i schemat och inte långt kvar nu (kan ju gå över max 2 v också). Allt är klart här hemma och bb väskan packad. Babynestet som jag har sytt (skickade fixning av bandet till min mamma då orken inte finns hos mig) är klart, fick sy ett eget eftersom jag ville ha ett större än de man köper. Svindyra att köpa också och väldigt billiga och enkla att sy själv i det tyg man vill. jag har tänkt ha det ute i sommar i tex köksträdgården där vi sitter mycket och på altanen så det blev en lite tjockare dyna. Bild finns på Insagram

Jag måste säga att det är lite konstigt att gå omkring och inte veta när det sätter igång och att man inte kan planera så mycket. Det enda jag tänker på nu är att hålla efter så gott det går här hemma så det bara är att sticka iväg när det blir. Tyra längtar nåt så otroligt efter sitt lilla syskon och pratar med det varje dag genom magen. Hon tror att det blir en pojk som ska heta ELIN!!!! 
Kan ju säga att så blir inte fallet:))





fredag 21 mars 2014

Snabel Frans a la rosa


God morgon!

Härligt att vakna upp en fredagmorgon tycker jag.
Idag är vi bjudna på lunch av min mamma och pappa. Vi ska testa en nyöppnad restaurang (han som äger Växbo krog som öppnat den). Inte dumt alls att få lunch serverad.
Annars är det klarblå himmel här men det blåser på bra. Mycket av snön har tinat och i helgen kommer nog allt att försvinna enligt vädergudarna. Härligt!

Klart det ska vara lika. är något som går varmt här hemma nu. Tyra har inget emot att plocka undan leksaker mm för att tillslut ge sitt kommande syskon. Men när jag gör något nytt tycker hon att allt är så himla sött och vill också ha. Det jag gör numera gör jag dubbelt av. En Rosa snabel Frans skulle hon ha och valde ut fyra färger helt själv (ok, jag erkänner att jag gömde de oranga garnerna då jag vet att hon gillar dem, men inte mamman). Efter några kvällar och en massa stoppning blev den klar och ligger nu och vaktar på byrån i hennes rum. 
Här hemma (och även ni på instagram) hade väldigt roligt åt snabeln, det visade sig visst kunna föreställa det ena och det andra;)

Denna rosa elefant blev faktiskt den finaste av dem alla. Hon har bra smak vår dotter. 



Nu blir det inga fler elefanter på ett tag. De är hela 60cm långa så de kräver lite tålamod (något som jag börjar få allt mindre av numera). 
Men det är mysigt att virka och kunna slappna av framför tv:n på kvällarna. 

Ha en härlig helg nu på er för det ska vi ha.
Lite renovering av kontor står på schemat samt marknad och ponnyridning. Sen har denna helg gått också. Men det bästa av allt är att vi är lediga tillsammans och kan mysa på hur mycket vi vill. Bäst att passa på för nu är vi inne i v 37 och snart är det dax för den lilla att kika ut...



tisdag 18 mars 2014

Passionen har blommat upp igen


Hej soliga Tisdag!

Här har det kommit massor med snö det senaste dygnet. Hualigen, på tok för mycket om ni frågar mig. Det är vitt vart man än tittar nu. Jag vill ju ha vår!!! Men bättre att det kommer nu än senare iaf, får försöka se det så. Och idag är det stor SOL. 

Att ha gröna växter här hemma en längre tid är inte riktigt jag. Stora fina murgröna mm skulle jag inte tröttna på men de dör istället av alla dessa inkräktare som inte ska vara där eller så dör de av annan anledning. Sist kostade jag på att köpa stora, fina hoya (porslinsblomma) på båge. Dyra som gatan MEN ack så ljuvliga och lättskötta. 
I Juni köpte jag flera passionsblommor på båge som blommade massor. De har överlevt och varit gröna, i brist på ork under höst och vinter har de fått vara kvar. Nu har de fått flytta till vårt sovrumsfönster i söderläge och när jag pysslade med dem tror jag bestämt att de "parade sig" med varandra (har hört att de ska pollinera varandra för att blomma igen, vet inte om det stämmer). Blomknoppar på blomknoppar kommer och ingen är gladare än jag. Titta så fina knoppar...







Det tog bara 9 månader för storken att komma med blommor...
Kanske var någon mening med det också, det verkar ju ske mirakel här hemma:))

Annars är det mest pellisar som börjar komma hit hem nu. Man vill ha lite blommande växter denna ljusa tid. 

Har ni tålamod med era gröna växter där hemma?


lördag 15 mars 2014

Mjuka ugglor på rad



Hej hopp!

Denna underbara sol ute gör att man inte får mycket tid över inne. Vi är ute från morgon till kväll och då måste vi locka in Tyra. Det kan vara allt från hamburgare till att få bada i badkaret (hon älskar att bada). 
Visst visste vi att det skulle komma bakslag på vädret och igårkväll började det snöa här. Men det ligger ju inte kvar så länge när solen kommer fram på dagen. Men ändå, inte vill man ju ha snö nu när sportlovet varit och våren är på intågande. 

Jag har iaf hittat min sysselsättning på kvällarna för att komma till ro och verkligen vila (benen i högläge enligt order). Virka är sååååå roligt och nu är det dessa ugglor som gäller. Tyra springer runt med dem som små fågelungar och leker. 



Det är flera av er som har frågat massor om virkningen och jag lovar, det är faktiskt inte alls svårt. Det finns så bra böcker att låna på biblioteket som visar tydligt hur man virkar olika maskor. Sen innehåller oftast mönstren inte fler än några olika sorter. Sitt med boken i knät och det kommer att funka. 

Det är meningen att jag ska göra en mobil till den lilla parveln (som jag hoppas kommer ut snart) av några ugglor. Får nog gömma undan några nu från Tyra. 

Nu blir det snart iväg på kalas. Ikväll ska vi äta en massa jordgubbar, ost och kex framför gladiatorerna. Virkningen kommer nog också att ligga i knät



lördag 8 mars 2014

Våriga mini tulpaner


Här har vi den andra tulpanpelargonen som fick följa med hem från Mobackes sist. Den är rosa/cerise och lyser upp väldigt mycket till allt vitt. 
De härliga små knopparna är verkligen som små mini tulpaner. 




Som ni själv ser så har även vi snöfritt numera. Många plusgrader och nu är det verkligen vår i luften. Fåglarna kvittrar på morgonen när man vaknar och man blir så lycklig. 
Tyra har plockat fram cykeln och nu inväntar jag sopbilen som ska sopa bort allt grus på vägen innan fönsterrutorna ska putsas. Vem jag ska lägga över det jobbet på i år lär jag fundera över. Jag fick ju en fönsterputsare från Kärcher i julklapp av mina svärisar så den ska invigas. 

Trevlig helg på er

torsdag 6 mars 2014

Mårbacka tulpanpelargon



Äntligen blommar våren i köksfönstren hos oss. 
Jag har för några år sedan börjat gilla tulpanpelargonerna mer än vanliga pellisar. Varje blomma blommar längre än vanliga och sen är de mer speciella. 
Denna Mårbacka tulpan ser lite mer ut som en miniros än tuplan tycker jag. Men ack så ljuvlig. 
Min stora Sturehof kruka fick komma fram igen och mycket ny pelargonjord får pellisarna att verkligen växa. 




Köpte även en annan färg också (man kan ju faktiskt förnya sig liiiiiite). Jag gillar färgklickar nu till våren och i fönstren är det så fint. Den visar jag nästa gång. 
Inköpta på Mobackes här i Bollnäs så klart. Det fanns massor av fina MEN det var många som köpte också. Det ska bli några fler längre fram, behöver lite mer sol i de andra fönstren först. 

Nu gör vi helg här hemma. Maken ledig imorgon och vi ska ta vara på sista sportlovsdagen och absolut sista snön (om jag får bestämma). Långhelg med andra ord och bara en massa MYS

Ta hand om er

tisdag 4 mars 2014

Snabel Frans på gång igen


För några år sedan virkade jag denna Snabel Frans i gröna toner. 
Den fick flytta härifrån ganska snabbt till en annan familj och nu känner jag att vi vill ha en här hemma med. Eller det är Tyra som vill ha en och jag har nu börjat virka på en i lila toner. 
Snabel Frans är stor, 60cm lång och runt om magen. 




Jag antar att det inte kommer att sluta med bara en utan det ska väl vara en varsin innan det är färdigt. 
Det är bra avkoppling för mig att sitta skönt och virka, då vilar jag ju faktiskt. 
Tänk så roligt det är att virka, det borde ni också testa om ni inte redan gjort det. Finns så mycket fint att göra, bakverk är väldigt poppis här hemma. Tyra har nästan bara virkade bakverk som hon leker med i sin affär och i sitt café. 

Ha en härlig fettisdag nu och ät inte för många semlor