fredag 30 maj 2014

Snart dags igen och behöver er hjälp


Hej!

Tänk om någon kunde stoppa tiden. För ca 2 år sedan hade vi dop i kyrkan och fika här hemma för Tyra. Nu är det snart dags igen, även Sally ska döpas i kyrkan. Men det är ju inte bara, det ska fixas runtomkring också. Visst, det är ju hur man gör det, vilket man bestämmer helt själv. Men just nu känns det som att vi vill ge Sally ett liknande dop som Tyra hade. 

Jag har börjat fundera på det praktiska nu när kyrkan är bokad (jättefå tider denna tid men vi fick precis då vi ville ha det, en hemlis än så länge tills inbjudningarna är utskickade). Det är så otroligt lämpligt att bjuda på plockmat/buffé vid dessa tillställningar då det är allergier till tusen. Ute eller inne (beror lite på vädergudarna men vi har som tur är en stor altan). Så här såg det ut vid Tyras dop med rosa och vitt tema











Problemet är bara att nu har man inte riktigt samma tid som man hade då och fantasin är inte heller på topp. Vi funderar så det knakar på hur vi ska ha det. Kakbuffé eller mat? 
Mina erfarenheter säger att kakbuffé är mycket mer tidskrävande och lite svårt när vi redan gjort i rosa och vitt en gång. Det blev ju en till tjej i huset (tre mot en och det märks här hemma;)

Har ni tips på någon bra plockmat/buffémat/tilltugg så länka gärna i kommentaren eller berätta mer vad det är. Det ska kunna göras i förväg samt inte behöva värmas så mycket. 
Tur att vi är i sommaren och kall mat är toppen, det finns egentligen massor men tiden att sitta och googla och leta saker finns tyvärr inte nu. Så fort solen kikar fram bor vi ute. 

Hjälp mig nu för jag vet att ni sitter på en massa bra saker



onsdag 21 maj 2014

I rampljuset


Välkommen värmen!

YES, äntligen har vi fått sol och värme hit. Idag har det varit helt underbart och det ska bara bli bättre torsdag, fredag och lördag. Alla tiders med tanke på att Danne numera ska vara pappaledig torsdagar och fredagar till slutet av augusti. Tänk vad mycket vi ska hitta på hela familjen hela sommaren lång (även semester ska han ha). Så nu har vi gjort helg.

I måndags var våra prinsessor med i vår lokaltidning under födda. Tyra var sååååå mallig när hon höll i Sally. 
Det går verkligen hur bra som helst att vara storasyster också, hon är som en liten mamma. 
Hoppas det håller i sig...



Jag har även fått hjälp av maken att gräva lite i köksträdgården så i helgen ska jag plantera lite. Det blev inte direkt någon tid och ork över till att så frön här hemma i våras så jag har fått köpa färdigt i år. Lite tråkigt måste jag säga men vad gör man. Det blir ju bra i slutändan ändå. 
Lite blommor har jag också fått hem och på altanen är alla Mårbacka i blom. 

Vad odlar ni i er köksträdgård i år?



tisdag 13 maj 2014

Syskonmatchning


Vilken underbar dag det har varit idag. Solen har varit varm och man har bara njutit. Såna här dagar vill vi ha fler av. Till helgen kommer värmen hit och verkar stanna över nästa vecka sen. Hoppas sommaren är på G nu på riktigt. 

Har precis hämtat dessa fina klänningar till våra sessor. Syskonmatchning till sommaren i detta underbara "bird" tyg. Jag är så förälskad i tyget att jag ska sy en filt till Sally i det också. 


Storlek 110 och 62 är det, perfekt till sommarens varma månader. 
Det är duktiga Fröken T som syr dessa. Har redan lagt in en till beställning på byxor och mössa. Längtar tills de kommer


fredag 9 maj 2014

Lägga in själv - billigare & godare


Hej där ute

Här går vardagen som i en raketfart. Vi hinner verkligen ingenting annat än att göra det absolut nödvändigaste dvs mata bebis mm. Men det gör absolut ingenting så länge allt går bra och hon växer som hon ska. Och växer gör de verkligen de små liven. Man måste passa på att njuta av varje sekund. 

Är det något som blir lidande här hemma nu så är det maten. Den annars vällagade maten är inte alls så genomtänkt och vällagad alla dagar. Sen är det nog så att man drabbas lite av det dystra vädret nu också, regn och åter regn. Men finvädret ska visst vara på väg även hit, lite varmare i helgen och till veckan iaf. Vi måste försöka städa och plocka fram på altanen nu, hoppas att all pollen har regnat bort nu. Det får bli vår helg det och nog det enda som kommer att hinnas med förutom de andra vardagliga sysslorna. 

Tänkte tipsa om något som vi gör här hemma. Den absolut godaste fetaosten finns enligt oss på Lidl. En ganska stor bit för ett bra pris. Sååå krämig och så där smulig som den ska vara när man bryter en bit. Men här blir det över av en bit så då passar vi på att lägga in den till nästa gång. En ren glasburk, rapsolja och några klyftor vitlök är det enda man behöver (dela vitlökarna i några mindre bitar). Man kan även ha några kvistar rosmarin, timjan, basilika, chili, rosépeppar eller vad man gillar som smak. 
Sååå gott till salladen och grillningen. 





Här blir det ofta fetaost med sallad istället för sallad med fetaost:)

Nu blir det fredagsmys med mitt stora hjärta. Jag fryser och tänker tända några ljus och krypa upp i hans famn. Heja fram Benjamin i Let´s dance ska vi också göra. Sen kommer nog jag somna gott till en film, tröttmössa är det här kan jag lova.